Güney Rüzgarı Dergisi – Sayı 195 – Mayıs Haziran 2016
Hatay Güney Rüzgârı Dergisi 195’inci sayıya ulaşırken, Mayıs-Haziran olarak çıkan sayıyı Gezi Direnişinin 3. yılı dolayısıyla gözüyaşlı anaların görüşlerine ayırdı. Abdullah Cömert, Ali İsmail Korkmaz ve Ahmet Atakan’ın anneleri ile toplumun ortak isteğini yansıtan dergi, ADALET konusuna vurgu yapıyor.
Her sayıda olduğu gibi çarpıcı konu başlıklarından değerlendirmeler yapan Gazeteci Mehmet Ali Solak, bu sayıda ‘Önce kardeşin ile barış’ diyerek, çevremizdeki çatışmaların önlenebilmesi için yerelde ve genelde yapılması gereken konulara dikkat çekiyor.
Zengin bir içeriğe sahip olan dergide yer alan çağın kaçış öyküsünü anlatan ‘Kod adı T.’ kitabının yazarı Erol Özcan aktarıyor. Derginin diğer bir sohbeti, Kamil Akdoğan’ın asırlık bir çınar olan Nimet Yüksel arasında gerçekleşmiş. Fransız işgal dönemi üzerine yapılan sohbet bir solukta okunabilecek tarzda hazırlanmış.
Kitap tanıtımın dışında kitap önermelerinde etkili olan isim Selman Büyükaşık “2010 Nobel Ödüllü Mario Vargas Llosa ve Julia Teyze Romanı Üzerine” değerlendirme yapmış.
Adil OKAY “Laiklik… AKP’nin amacı ne… ne yapmalı…”, Zeki Özkaya’nın “Hızlı Geçen Zamanı Yavaşlatmanın Güzelliği”, Yahya Aksoy, “Kaybolan meslek; ARZUHALCİLİK, Arif OKAY “Bekir Sıtkı Kunt’a saygıyla”, Suheyl Budak “Binbir Gece Masallarında Yiyecekler -II- “, Dr. Serdal Kanuncu’nun “Engelsiz Hatay” makaleleri ile Av. İbrahim Ersuz’un “Bağlanma ya da hayal” ve Hüseyin Evcil’in “Zemin ölçüleri” denemeleri de yer alıyor.
Dr. Necdet Özkaya “Denizdeki Ev” ile Dr. Muhsin Boz “Tek hap” başlıklı anı ve öykülerine yer verilen dergide, Hulusi Atahan’ın “Ağlayan adam” başlıklı öyküsü de okunmaya değer. Derginin haber köşelerinde ise Hatay’daki önemli konular ele alınırken, Sabahattin Yalkın’ın “Dinlence resimleri” başlıklı şiiri, Hatay’da gelişen olaylar ile Nurhan Sağlar’ın ‘Pasta tarifleri’ yazılarına yer ayrılmış.