Güney Rüzgarı Dergisi, Sayı 232
Hatay Güney Rüzgârı Dergisi Ağustos sayısı çıktı
BİRLİĞİMİZİN VE DİRLİĞİMİZİN GÜNLERİ BAYRAMLARIMIZ
Hatay’da 23 yıldır aralıksız olarak yayınlanan Hatay Güney Rüzgârı Dergisi’nin Ağustos sayısı çıktı.
Her sayısında farklı konuları gündeme taşıyan dergi, Ağustos sayısında üç semavi dinin yaşandığı ve yaşatıldığı Hatay’daki farklı dinlerin Ağustos ayında kutlanan bayramlarına yer vererek, kutlanan bayramları birliğin ve dirliğin günleri olarak ele almış.
Gazeteci Mehmet Ali Solak, bu sayıda cahilliği ele alırken, cahilliğin toplumun vebası olduğuna dikkat çekerek, yerel yöneticilerin sorumluluklarını hatırlatmaya çalışıyor.
Hatay’ın anavatana katılışının 80. Yıldönümü, Deprem, Üretim ve Ulaşım gibi önemli konulara da yer ayıran dergide, Gadir Hum Bayramı’nda “Birleşemezseniz, çoğalamazsınız” mesajını da gündemine taşımış. Diğer önemli konular ise olağanüstü hizmet mesaisi ile yeni bir insan krizi mi ile ilgili.
Hüseyin Evcil’in kaleme aldığı “İnsanın huyu ve karakteri değişmiyor” başlıklı makalesi bu kez farklı bir gezegenle de ilgili. Kitap tanıtım yazılarıyla tanınan Selman Büyükaşık, Kemal Varol’un gerçekçi, fantastik hem de romantik bir romanı: ÂŞIKLAR BAYRAMI eserini incelemiş. Diğer yazılar ve yazarlar da şöyle:
Seyahat(name)lerdeki Antakya, Kamil Akdoğan,
Amatör ruhun geliştirilmesi, Yahya Aksoy,
Bayram sonrası beslenme, Sedef Yeral.
Dergideki öykülere gelince… Antakya Öyküleriyle tanınan Dr. Necdet Özkaya, Teopolis=Tanrı’nın Kenti Serisi’nde “Bulmak istiyorsan, aramalısın -2-”, Hulusi Atahan “Dilekçe” ve Av. İbrahim Ersuz da “Yeşil yapraklı su sümbülleri” başlıklı öykülere yer vermiş. Sabahattin Yalkın “Lanetli Tabletler -3-” adlı şiirini paylaşmış.
A.Kadir Paksoy’un Günlerin Terkisinden başlıklı dikkatle izlenen günlük, sanat olayları, güncel haberler ve sporda Hatay’ın elde ettiği başarılar da derginin içeriğini zenginleştiren konu başlıkları. Hatay’da gelişen olaylar ve Nurhan Sağlar’ın pasta ve yemek tarifleri de dergide yer alan yazılar arasında.