“Osmanlı Hanımları” Mutfakta
İletişim Yayınları, mutfağın ve yemeğin toplumsal, tarihsel, kültürel yönlerine ışık tutan yeni bir diziye başlıyor: Ruhun Gıdası Kitaplar. Dizi editörlüğünü yemek kültürü araştırmacısı ve gıda iletişimi uzmanı, yazar Güzin Yalın’ın yapacağı dizideki kitaplar yemek kültürünün tarih içinde geçirdiği değişim ve dönüşümlere ışık tutacak; yemeğin toplumsal, sosyolojik, antropolojik bağlarını aydınlatacak; geleneksel mutfağa dair bilgileri tazeleyecek. Dizide ayrıca yine yemekle kurgunun iç içe geçtiği romanlar, öyküler de yer alacak.
Midemize hitap eden tabakların ruhumuza sunduklarını keşfetmek için, Ruhun Gıdası Kitaplar dizisi, “Osmanlı Hanımları” Mutfakta ile bu ay başlıyor: “Osmanlı Hanımları” Mutfakta 1880-1926 yılları arasında yayımlanmış çeşitli Osmanlıca kadın dergilerinde yemek, sofra kültürü, beslenme alışkanlıkları üzerine çıkan makalelerden renkli bir seçki sunuyor.