http://www.kronikmuhalif.com/default.asp?m_id=3&c_id=5519&title=İşbirliği%20ZAMAN’la%20Anlaşılır!
adresinden alınmıştır.
“Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası protestolarında Zaman gazetesi foto muhabiri olaylar sırasında çektiği fotoğrafları polise gösterirken görüntülendi.
Mandan ise iddiaları kabul etmeyerek “Çektiğim fotoğraflara bakıyordum. O esnada Çevik Kuvvet polislerinden biri ‘benim fotoğrafım var mı?’ diyerek omzumdan fotoğraflarıma baktı. Haber tek taraflı yapılmış” dedi.
Bianet’te olayla ilgili konuşan Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Doç. Dr. İncilay Cangöz ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Orhan Erinç, “Gazetecinin ideolojik duruşundan önce gazetecilik mesleğinin normları var. Bu tür davranışlar kişisel olarak algılanmayacağı gibi tüm gazetecilere olan güveni de zedeler” dediler.
“Gazetecilerin bağımsızlıklarını korumak için tarafsız olmalarına gerek yok. Ama üçüncü göz olmak zorundalar” diyen Cangöz, gazetecinin bilgi toplarken meslek ilkeleri gereği her iki tarafa da eşit mesafede durmak zorunda olduğunu hatırlattı.
Cangöz, bu tip davranışların kişilerden ziyade gazetecilik mesleğine ve tüm gazetecilere yönelik güveni zedelediğini ifadeetti.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Orhan Erinç, “Gazetecilerim yaptıkları eylemler ne olursa olsun mesleğe mal edilir. Bunlar kabul edilebilir davranışlar değil. Bir kişinin yaptığı herhangi bir eylemin tüm çalışanlarına mal edildiği mesleklerin başında gazetecilik geliyor. Kaldı ki gazetecilik aleyhine söz söylemek, eylem üretmek isteyenlere koz verilmiş oluyor” şeklinde konuştu.”