Site icon Dergilerden, Filmlerden, Kitaplardan

GÜNEY RÜZGARI DERGİSİ – SAYI 179 – ARALIK 2014

GÜNEY RÜZGARI DERGİSİ – SAYI 179 – ARALIK 2014

1996 yılında yayın hayatına başlayan Hatay Güney Rüzgarı Dergisi, yerel dergicilikte bir başarı öyküsüne imza atarak, 18 yılını geride bırakıp, 19. Yayın yılına girdi.

Her sayısı zengin bir içerikle çıkan Güney Rüzgarı, Aralık sayısında da dikkate değer
konulara yer ayırmış.

Yerelde 19 yıl gibi uzun bir süredir aralıksız yayın yapma başarısını elinde bulunduran Hatay Güney Rüzgarı Dergisi Sahibi, Gazeteci Mehmet Ali Solak, “Her başarı öyküsü, aynı zamanda zorlu bir maratonun kesitlerini anlatır. Hatay Güney Rüzgârı Dergisi’nin uzun yıllar esmesi, okurlarına soluk olması öncelikli olarak okurlarımızın tercihi ve güvenini yansıtmaktadır. Yerelde dergi çıkarmak kolaydır. Sırtınızı birilerine dayar,
her dönemde de birilerini övgülere boğarsanız, derginiz yayınlanabilir ama
akibetini sormazsınız. Zira her an kapanabilir. Güney Rüzgarı bu yönüyle, 18
yıldır sırtınızı okurlarına vererek, aranır hale getirerek, para kazanma
kaygısı olmadan, onurlu duruşuyla bugünlere geldi. Bizi bu günlere getiren başta
yazarlarımız olmak üzere, okurlarımıza da şükran borçluyuz. Geçmişten geleceğe
esen rüzgar sloganıyla ilerlediğimiz bu yolda, halkımız varlığımıza izin
verdikçe, bizler de var olmaya çaba göstereceğiz” dedi.

Güney Rüzgarı Dergisi’nin 2014 yılının son sayısında, Hataylı piyanist Iraz Yıldız’la yapılan sohbet, “Başarının bedeli ağır” başlığıyla yer almış. Her zaman olduğu gibi bu sayıda da önemli bir konuyu gündeme taşıyan Gazeteci Mehmet Ali Solak, “Rızayla geldik, rızayla gideriz” başlıklı makalesi yer alıyor.

Yerel Dergicilikte 19. Yıl, Dr. Muhsin Boz’un ‘Kazanmıştım’ anısı, Doç. Dr. Musa Kazım Arıcan’ın ‘Antakya Felsefe Okulu’na ilişkin araştırma yazısı, aynı sayıda Hüseyin Evcil’in “Tarihte halkı aldatan ve sömüren diktatörler, Adolf Hitler’ başlıklı araştırma yazının ilk bölümü, Gülazar Akın’ın ‘hapsedilen kadınlar’ yazısı da dikkate değer konular arasında.

Derginin dili, seçtiği konularıyla en çok izlenen yazarlarından Selman Büyükaşık, bu sayıda ‘kullanışla vicdanlar ya da vicdan kirlenmesi’ denemesine yer verilirken, Süheyl Budak, ‘Ondokuz yaşındayı(z)m’, Bülent Nakib ‘Osmanlıca üzerine’, Dr. Necdet Özkaya, ‘Tarih boyunca gerçekçiydik hepimiz; Antakya Teoloji Okulu’nun mirasçılarıyız’, makaleleriyle birlikte Halil Yılmaz’ın ‘Vahşetin Çiçekleri’, Utku Büşükaşık’ın ‘Dün’, Dr. Bedri Hatem’in ‘Romantizm’ başlıklı şiirleri ile Mehmet Deli’nin denemesine yer verilmiş.

Dergide ayrıca; Hulusi Atahan’ın “Eşek oğlu eşek” öyküsü, Mehmet Ali Solak’ın kaleme aldığı ‘Hatay’a sevdalı Mehmet Tekin’, Yahya Aksoy’un ‘Anıtkabir şeref defteri’ makalesi, Cihan Kar’ın objektifinden kareler, Hatay’da gelişen haberlerden özetler ve Nurhan Sağlar’ın pasta tarifleri de yer alıyor.