Site icon Dergilerden, Filmlerden, Kitaplardan

GÜNEY RÜZGARI DERGİSİ – SAYI 185 – HAZİRAN 2015

GÜNEY RÜZGARI DERGİSİ – SAYI 185 – HAZİRAN 2015

Hatay Güney Rüzgârı Dergisi’nin kapak konusu:

BARIŞIN İLACI SEVGİ

Hatay Güney Rüzgârı Dergisi’nin Haziran sayısında, son
günlerde Ortadoğu’da akan kanın ve sürdürülen savaşın sona erdirilmesi ve
barışın tesis edilebilmesinin dileklerine yer ayrılmış. Antakya’da otuz yılı
aşkın kendini barışa adayan olan Alman asıllı Rahibe Barbara Kallasch’la
gelecek üzerine sohbet ettik. Gençlerin sanal dünyada yabancılaştığına dikkat
çeken Kallasch, yerel yöneticiler ile Sivil toplum Kuruluşların gençleri
kazanmak için projeler üretmesi gerektiğinin inancında.

Genel seçimin ardından uzlaşma arayışlarını sürdüren siyasi partiler kadar toplum katmanlarının da ‘uzlaşma’ noktasındaki düşüncelerini Hatay Güney Rüzgarı Dergisi Sahibi, Gazeteci Mehmet Ali Solak, ‘Nasıl bir uzlaşı’ başlığıyla okunmaya değer bir yazıyı kaleme almış. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nun, ‘seçimin ardından (CHP özelinde bir değerlendirme)’ başlıklı yazısına yer veren dergide, Ümit Sarıaslan’ın ‘Güneşli sabahlara’ başlıklı bir dilek mektubu da yer alıyor.

Dergide ayrıca; Sabahattin Yalkın, ‘Hulusi Atahan’a mektuptan’ yazısı ve ‘Körsüz Kör’ başlıklı şiiri, Selman Büyükaşık’ın ‘Yokluk, yoksulluk ve diğer şeyler’ denemesi ve ‘Yalnızlığım, Ben ve otuz yaşım Antakya’da’ başlıklı şiiri ile Aydın Zeyfeoğlu’nun ‘İkide bir’ başlıklı şiirine yer verilmiş.

Hüseyin Evcil’in ‘Kedi ve köpek’ denemesi ile Dr. Muhsin Boz’un ‘Düğme’ anıları ile Hulusi Atahan’ın ‘Elektrik direği?’ başlıklı öyküleri her zaman olduğu gibi dikkat çekici.

Adil Okay, ‘Mahpus Hakları El Kitabı’na Dipnot’ başlıklı duyarlılık noktasındaki yazısı okurları düşündüren görüşler sunarken, Betül Keniş Atar’ın “Antakya’daki sır”, Yahya Aksoy’un ‘Hayat pınarı’, Hatice Elveren Peköz’ün ‘Künefeci Lamia’ öyküsü, Ali Yüce’den Bedran Cebiroğlu’na mektup, Bülent Nakib’in ‘Valilik Binası, Vali Konağı ve Hatay Valileri’ yazısı ve Dr. Necdet Özkaya’nın ‘Pecunia Non Olet (Para Kokmaz)’ başlıklı Antakya öyküsü de okunmaya değer.

Hatay’da gelişen haberlerden özetlere de yer ayıran Güney Rüzgârı, sürekli izlenen Nurhan Sağlar’ın pasta tariflerine de yer vermiş.

Derginin temin yerleri her sayıda olduğu gibi Simge Süpermarket ile seçkin kitapçılardan temin edilebilir. İyi okumalar.