Güney Rüzgarı Dergisi, Sayı 222, Ekim 2018
Hatay Güney Rüzgârı Dergisi’nin Ekim sayısı çıktı
Gerçeklerimizin farkında mıyız?
TÜNELDEKİ TREN
Hatay’da 22 yıldır aylık olarak yayın hayatını sürdüren Güney Rüzgarı, Ekim kapak konusunu son günlerde ülkemizde yaşanan önemli konu başlıklarını hatırlatmak amacıyla, Hüseyin Evcil’in hazırladığı analiz-eleştiri türündeki “Tüneldeki Tren” başlıklı dosyaya ayırdı.
1980 öncesi ve sonrasında ülkemizde yaşanan gerçeklerin farkında olup olmadığımızın hatırlatıldığı dosya, günümüzde yaşadıklarımıza da ışık tutması açısından dikkat çekici. ‘Cumhuriyet Sen Çok Yaşa’ başlıklı yazı ise, ülkemizin kanla ve canla var ettiği Türkiye Cumhuriyeti’nin yıldönümü açısından da güncel bir konu.
Dergiyi omuzlayan Gazeteci Mehmet Ali Solak ise, “Hatalarda ısrar edilirse” başlıklı makalesinde yerel seçimlerin yaklaşması üzerine kullanılan söylemler ve eylemlere işaret ediyor. Çok sayıda ödülü bulunan dergi, bu yıl da ödül vitrinine yeni bir ödül eklemiş. Erdemli Kızkalesi Yerel Medya Ödülleri kapsamında En İyi Yerel Dergi Söyleyişisi ödülünü Aydın Ilgaz’la yapılan “Samandağ’ın Yokluk Yılları” söyleyişisi ödüle layık görülmüş, kutlarız.
Yazar Selman Büyükaşık kitap değerlendirmesinde, “Bildiğimiz Dünyanın Sonu” çoktan gelmiş mi? konusunu irdelerken, Süheyl Budak “Kadın Mutfaktan Çıkınca”, Yahya Aksoy “Kutsal Ağaçlar” ve Bülent Nakib’in “Dilimizde Yanlış Kullanılan Bazı Kelimeler ve Sözler” makaleleri okunmaya değer yazılar arasında. Dergideki öykülere gelince… Antakya Öyküleriyle tanınan Dr. Necdet Özkaya, Teopolis=Tanrı’nın Kenti Serisi’nde “Antiokheia Şehrinden IOHANNES MALALAS, Khoronographai’nın Yazarıyım Ben”, Av. İbrahim Ersuz, “Affedersin Cahilim Ama…”, Hulusi Atahan “Nuriye” ve Dr. Muhsin Boz da “Final” konulu öyküleri yer alıyor.
A.Kadir Paksoy’un Günlerin Terkisinden başlığıyla günlük, sağlıklı beslenme konusunda Diyetisyen Sedef Yeral’ın “Okul Döneminde Sağlıklı Beslenme” yazısı ve sporda Hatay’ın elde ettiği başarılar da derginin içeriğini zenginleştiren konu başlıkları. Hatay’da gelişen olaylar ve Nurhan Sağlar’ın pasta ve yemek tarifleri de dergide yer alan yazılar arasında.