AY VAKTİ DERGİSİ – SAYI 121-122
Basın Bülteni
10. yılını Ekim/Kasım 2010 (Sayı, 121-122) sayısı itibariyle geride bırakan Ay Vakti Dergisi; siz değerli okurlarına içten bir selam veriyor. Farklı yazın türlerinde özenle derlenmiş çalışmalar bir mutfakta toplandı, istikrarlı adımlarla; “Yol sabırdır, yürüyüşe devam!” diyerek yola devam eden Ay Vakti Dergisi kadrosunun gayretleriyle sizlerin istifadesine sunuldu. Bu sayıda da içeriği deneme, şiir, öykü, günlük, inceleme, biyografi, sinema, kitap ve mektup türlerinde; birçok farklı okuyucu kitlesine hitap edebilecek düzeyde geniş bir yelpaze oluşturuyor.
Adım atmanın, harekete geçmenin gerekliliğinden bahsederek söze başlayan Ay Vakti, Şeref AKBABA’nın Tenha Gurur isimli denemesiyle, başlattığı içsel yolculuğa bizi bir süre daha devama teşvik ederek düşündürüyor. Ayşe Nüzhet ARSLAN-Masal Olan Döner Bir Gün Asl Olana, Yılmaz KISA-Tevazuya Dair, Berrin SÖNMEZ-Dağ, Ayşe Karanfil-Yeni İklimler, Ömer ESKİ-Engeller Var Önümüzde isimli denemeleriyle bu sayıya katkıda bulunan değerli isimler arasında.
Ay Vakti Dergisi şiir sayfasını Mustafa ÖZÇELİK-Güvercin Ağıdı ile açıyor. Alâaddin SOYKAN-Can Şor Etmek isimli şiirleriyle yeni sayıda okurla buluşan isimlerden. Ayrıca Rasim DEMİRTAŞ-Öğretmen, Yavuz ERTÜRK-Ahde Vefa, Mahmut YAVUZ-Annelerin Güzel Düşleri, Mehmet BAŞ-Kıyametler Sürülür isimli eserleriyle bize ‘şiir’i hatırlatan isimlerden. Her öykü ve denemesi büyük beğeniyle takip edilen Naz Ferniba bu kez Cezada Elif Kararı diyor. Ay Vakti Dergisi mutfağından editör Üzeyir SÜĞÜMLÜ-Bir Ses ile duaya duruyor. Bu sayıda üslubu ve konusu yönüyle dikkat çeken bir öykü de Fatih KÜLAHÇI imzalı Kilimanjaro Kokan Tabutlar. Şeref AKBABA-“Kadir Mevla’m, Sen’den Bir Dileğim Var… “ diyerek, yaşamının bir kesitine bizleri de tanık ediyor.
Nuran ÖZLÜK imzalı Tarık Buğra’nın Anadolu’dan Bahseden Roman ve Hikâyelerinden Unvan ve Lakaplar isimli incelemesi; daha önce Tarık Buğra okumamış genç nesil için yol gösterici ve bilgilendirici bir nitelik taşıdığı gibi; Tarık Buğra’nın hâlihazırdaki okurları içinse yeni perspektifler açabilecek nitelikte iyi bir çalışma olarak dergide yer alıyor. Bu sayının diğer inceleme yazıları ise Hilal YILMAZ-Yusuf u Züleyha Mesnevisi ile Doç.Dr. Azmiddin NASİROV-Özbek Tarihi Romanlarının Bedii Dil Özellikleri Hakkında isimli çalışmalardır.
Mehmet Nuri YARDIM bu sayıda okura Bir Özge Şair: Olcay Yazıcı diyerek şiir ve şaire yönelik algının oldukça değişmesine vesile olabilecek nitelikte akıcı ve anlaşılır üsluba sahip biyografi yazısıyla merhaba diyor.
Ekim/Kasım sayısının kuşkusuz en dikkat çeken yazılarından üçü; Abdullah Ömer YAVUZ’un Türkiye Sinemasında Estetik Söylemin İmkanı isimli sinema yazısı ile Uğur MANTU’nun Türk Sinemasında İdeoloji ve Fatih PALA’nın Yeni Bir Zamanı Başlatmak isimli kitap incelemeleri. Emine BATAR, Hasbihal’inde, bir dost ile konuşsa aslında kendi içine bir dönüş için yol aramak niyetinde gibi görünmekte. Nihayetinde, Ay Vakti Dergisi’nin “okunmaya son sayfadan başlanan dergi” olmasına vesile, Şiraze-Saklı Mektuplar okuru karşılıyor.