Site icon Dergilerden, Filmlerden, Kitaplardan

Güney Rüzgarı Dergisi – Ağustos 2014 – Sayı 175

Güney Rüzgarı Dergisi – Ağustos 2014 – Sayı 175

Hatay Güney Rüzgarı Dergisi’nin Ağustos sayısı çıktı.

Deprem bölgesi Hatay’da, Marmara Depreminin 15. Yıldönümü anımsatılarak, “Risk altındayız” haberine yer verilirken, bu ayın
kapak konusu, Canlı Öyküler kitabının yazarı, on binlerce öğrencinin öğretmeni Muzaffer Azazi’nin yaşam serüveni ve geleceğe bakış açısı işlenmiş. Azazi ile yapılan söyleşide, en çok ihtiyaç duyulan konular arasında Dürüstlük ile Çalışkanlık ön plana çıkıyor.

Bu arada derginin hazırladığı dosyalar arasında, Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Alevi Cemaatı Vakfı’nın adı varken, kütüğü ile ilgili yetersiz olan bilgisi sorgulanıp, vakıfların çıkar yol aradığını ve sorunlarının nasıl çözüm bulacağına dair notlar dikkat çekiyor.

Bir başka dosyada ise, İngiliz kraliyet sarayına girmiş olan evlerimizin süsü yorganlar ve unutulmaya yüz tutmuş el zanaatlarından yorgancılara yer ayrılmış. Eski adıyla Hallaçlar, günümüzde ise yorgancıların son durumu, ustalarla yapılan sohbetlerle pekiştiriliyor. Defne Belediyesi’nin iki gün süren ‘Ortak Akıl’ buluşması ve çalıştayına da yer ayıran dergi, Defne’nin umutlarla dolu vitrinine yer ayırmış.

Telafisi mümkün olmayan durumlara dikkat edilmesi gerektiğine ilişkin yazı kadar, Adil Okay’ın “Filistin ‘Modern’ dünyanın ortak ayıbı” Emekli genel müdür Yahya Aksoy’un “ Kağnıdan İnternete” yazıları da dikkate değer.

Selman Büyükaşık’ın bu ayki yazısında yarı otografik bir roman olan
“ah manu mu’ kitap eleştirisini okuyucu ile paylaşan Güney Rüzgarı, Kamil Akdoğan’ın “Kavafis şiirlerindeki Antakya” makalesine yer verirken, Hüseyin Evcil’in “Hafiflik Günlerimiz” araştırma yazısı da unuttuğumuzu hatırlamak açısından önemli gündemlerden sadece bir kaçı Derginin öyküler bölümünde ise; Fahri Çıtak’ın “Ölü Pilavı”, Hulusi Atahan’ın “Hacı Yaşar” ve Dr. Muhsin Boz’un “Koruyucu Sağlık Hizmetleri” öykülerine rastlıyoruz. Bu arada Deniz Duman ve Cihan Kar’ın objektifinden kareler, inciler bölümü, genç kalem Defnesu Yeşilkılıç ve şair Orhan Sebat’ın ‘dört harf’ adlı şiiri de okunmaya değer. Dergide ayrıca, Hatay’da gelişen haberlerden özetler ve Nurhan Sağlar’ın pasta tarifleri de yer alıyor.

Dergide yer alan yazıların detaylarını okumak için GÜNEY RÜZGARI Dergisini Simge Süpermarket ve seçkin kitapçılarda bulabilirsiniz.

Bu sitede ilginizi çekebilecek diğer kategoriler, bağlantılar

Sinema Yazıları

Türkiye Sineması Yazıları

Blog Sahibinin (Kamil Akdoğan) Yazıları

Edebiyat Kültür Sanat Dergileri

Facebook Sayfası

Dergi, kitap, yazı, ürün gönderebilirsiniz