alsancak tren istasyonu’ndan akdeniz’e doğru acele etmeksizin yürümeli kaldırım taşları, cumbalı evler bulutlar, martılar derken vakit ikindiyi bulmalı sonra yeni bir ay incecik yüzüyle ve solgun parmaklarıyla göğün tunçtan eteklerin... Devamını oku
“Antakya’yı Keşfetmek” Mart 2019 tarihli Güney Rüzgarı dergisinde yayımlanan “Antiochepedia: Bir Blog Sayfası ve Düşündürdükleri” başlıklı yazım bir zamanlar tarihin en önemli kentlerinden biri olan Antakya hakkında yurtdışında yapılan ve farkın... Devamını oku
“Osmanlı Hanımları” Mutfakta İletişim Yayınları, mutfağın ve yemeğin toplumsal, tarihsel, kültürel yönlerine ışık tutan yeni bir diziye başlıyor: Ruhun Gıdası Kitaplar. Dizi editörlüğünü yemek kültürü araştırmacısı ve gıda iletişimi... Devamını oku
Budala, Elif Batuman Elif Batuman’ın Pulitzer finalisti romanı Budala, İletişim Yayınları tarafından Türkçeye kazandırılıyor. Ergenlik, yetişkinlik, cinsellik ve aşk gibi temalar üzerinden anı ile kurmacanın iç içe geçtiği bir roman yaratan Batu... Devamını oku
Tünel Engelliler Dergisi, Sayı 96 Devamını oku
Neshe Bülteni, Sayı 23, Eylül 2019 “Süryani kültürünü yaşatmak Süryani annelerin görevidir” Devamını oku
Sabro Gazetesi, Sayı 91, Eylül 2019 “Mor petrus’tan Turabdin’e Bir yol Hikayesi” “İrade Gaspı” Devamını oku
Hep Sondan Başlar, Taçlı Yazıcıoğlu Taçlı Yazıcıoğlu’nun bir dönemi anlatan romanı Hep Sonradan Başlar İletişim Yayınları tarafından edebiyatseverlerin beğenisine sunuluyor. 1970’li yılların Büyükada’sından Milano’ya, 80’lerin Londra’sına ve nih... Devamını oku
Parçalar ve Zerreler, Sedef Betil İletişim Yayınları, daha önce Kısa Karanlıklar ve Kırgınlığın Kuytusundaadlı kitaplarını yayımladığını Sedef Betil’in şimdi de yeni öykü kitabı Parçalar ve Zerreler’i yayımlıyor. Hayatın çoğu zaman sıradan görün... Devamını oku
Şeytan Geçti, Aslı Tohumcu Aslı Tohumcu’nun uzun yıllardır severek okunan öykü kitabı Şeytan Geçti, bu kez İletişim Yayınları tarafından okurlarla buluşturuluyor. Haykıran ya da sessiz kalan, sokağa çıkan ya da öfkelenip içine kapanan birçok kad... Devamını oku