Site icon Dergilerden, Filmlerden, Kitaplardan

Dilimdeki Acı, Monique Truong

Dilimdeki Acı, Monique Truong

Dilimdeki Acı, Monique Truong

Dilimdeki Acı, Monique Truong

İletişim Yayınları’nın, yemek kültürü ve mutfak tarihi kitapları kadar gastro-edebiyat kitaplarını da kapsayan Ruhun Gıdası Kitaplar dizisi, Monique Truong’un romanı Dilimdeki Acı’yla zenginleşiyor. Ödüllü yazar Truong, kahramanı Linda’nın hikâyesini eşine az rastlanır bir üslupla anlatırken, insanın geçmişiyle girdiği hesaplaşmanın acı tadını hayatın diğer tatlarıyla birleştiriyor.

Büyüme sancıları; arkadaşlar, sevgililer ve aileyle kurulan kurulamayan ilişkiler; insanın ruhuyla, düşünceleriyle, bedeniyle ve geçmişiyle giriştiği bir hesaplaşma…

Küçük yaşlarından itibaren herkesten “farklı” olduğunu hisseden Linda Hammerick’in hikâyesi Dilimdeki Acı. Büyüdükçe, yaşadığı her deneyimle bu farklılığın sadece fiziksel olmadığını kavrayan Linda, kendi kimliğini, kişiliğini ararken hiç bilmediği gerçeklerle, hayatındaki sırlarla da yüzleşmek zorunda kalıyor. Üstelik neredeyse her kelimenin “tadını” alabilmesi onu daha da sıra dışı ve merak uyandırıcı biri haline getiriyor.

Kelimelere belli tatlar vererek Dilimdeki Acı’da eşine az rastlanır bir üslup kullanan ödüllü yazar Monique Truong’dan etkileyici ve sürükleyici bir roman…

“Çok iyi yazılmış, karışık bir kendini keşfetme hikâyesi.”

The Boston Globe

“Son derece şefkat dolu ve ustaca bir roman.”

O: The Oprah Magazine

“Dilimdeki Acı bir hayat hikâyesini aynı anda hem benzersiz hem de evrensel kılan nadir bir roman.”

Gloria Steinem