George Orwell, Bin Dokuz Yüz Seksen Dört
İletişim Yayınları’nın İletişim Klasikleri dizisi George Orwell’in unutulmaz metni 1984 ile zenginleşiyor. Distopya edebiyatının temel eserlerinden sayılan 1984’te Orwell, totaliter rejimlerin varlıklarını ve zaman içinde nelere sebep olabileceklerini sarsıcı bir üslup ve gerçekçi bir anlatımla resmediyor. Önsöz-sonsöz, yazar-dönem kronolojisi ve kitaba dair görsellerle zenginleşen bu çeviri Orwell metinlerine farklı pencerelerden bakmaya imkân sağlıyor…
Müge Günay çevirisi,
Murat Belge’nin önsözü,
Christopher Hitchens’in sonsözü
Yazar ve dönem kronolojisi,
Kitaba dair görsellerle.
İnsanların zihinlerine ve düşüncelerine müdahale edilen Gerçek Bakanlığı’nda partinin ihtiyaçları doğrultusunda tarihi yeniden yazmakla görevli olan Winston Smith, her tarafı kaplayan ekranlardan, sürekli gözetlenmekten, partinin sembolik başkanı Büyük Birader’e itaat etmekten bunalıp isyan eder. Totaliter topluma karşı isyanında yalnız olmadığına inanan Winston, Julia’ya âşık olur ve ikisi birlikte bir çıkış yolu aramaya başlar. Winston Smith’in kişisel tecrübeleri ve Bin Dokuz Yüz Seksen Dört’ün mesajı baskıcı rejimlerin cenderesindeki toplumların geleceğine yönelik unutulmaz bir kehanettir. George Orwell’in ustalık dönemi eseri olan Bin Dokuz Yüz Seksen Dört, totaliter rejimlerin fiziksel ve manevi işkencelerine distopya edebiyatının içinden tutulmuş, geleceği aydınlatan bir ışıktır.
“George Orwell’in tüm hayatı gelecekteki dönüşümleri doğru tahmin etmekle geçti ve Bin Dokuz Yüz Seksen Dört bunu taçlandıran eseridir.” E.M. FORSTER
“George Orwell’in büyüklüğü ve trajedisi uzlaşmayı topyekûn reddetmesiydi.” ARTHUR KOESTLER