Die bleierne Zeit (1981)
1970’li yıllarda Almanya’nın doğu ve batı diye iki ayrı parçadan oluştuğu bir dönemde geçer filmin konusu. Ülkeyi ikiye bölen ideolojik boyutun en fazla yaşandığı yer, batı yani Federal Almanya’dır.
Devlet tarafından Baader Meinhof çetesi, kendileri tarafından RAF (Rot Armee Fraktion) – Kızıl Ordu Fraksiyonu- diye adlandırılan bir grup şiddet eylemleriyle müthiş ses getiriyordu bu dönemde. Bu örgütün en önemli iki ismi Andreas Baader ve Ulrike Meinof’tu ama Gudrun Ensslin de en çok sözü edilen kişilerden biriydi.
Andreas Baader’in sevgilisi de olduğu söylenen Gudrun Ensslin, örgütün en büyük darbeleri aldığı sıralarda diğer birçok elemanı ile beraber Stamheim denilen yüksek güvenlikli ve özel olarak kendileri için inşa edilmiş bir cezaevine getirilir. Sonrasında Andreas Baader ve diğer birkaç arkadaşı gibi hücresinde intihar ederek öldüğü söylenir.
Kurşuni Yıllar filmi Gudrun Enslin’in hayatından verdiği kesitlerle Almanya’nın şiddet eylemleriyle sarsıldığı bir dönemi anlatıyor. Filmde Gudrun Ensslin’in kardeşiyle olan ilişkisi özel bir yer tutuyor. Zaman zaman geri dönüşlerle iki kardeşin çocukluk dönemlerini aktarıyor film. Kardeşin eşi ise ortalama Alman vatandaşının ya da çoğunluğun bu sorun karşısındaki tutumunu ifade ediyor.